onsdag den 27. februar 2013

Fantastiske gengangere!


Årets kasser er en god blanding af planter vi havde gode erfaringer med sidste år, planter vi ikke vil opgive til trods for mindre gode erfaringer og helt nye vi glæder os til at samle erfaringer om.
De fantastiske gengangere er bladbede, tallerkensmækkere og kartofler, de voksede generelt meget frodigt og var både smukke og gav et godt udbytte.


En fuldvoksen bladbede er ikke den mest almindelige grøntsag at se i de danske butikker, derimod sælges der en del som babyleaf, hvor den går under det engelske navn Mangold.
Bladbede er en meget gammel kulturplante der blev dyrket helt tilbage til romerriget og måske også blandt de gamle ægyptere. Som vild plante voksede den langs strandende.


Tallerkensmækkere er frodigheden selv og naboplanter skal ikke være for skravlet, hvis de skal klare kampen om kassen. Både blomster, blade og frø kan spises.

Kartoffeler må siges at være nemt at finde i supermarkeder på markeder eller hvor man nu køber sine grøntsager, og prisen er lav sammenlignet med andre grøntsager. Så det virker måske ikke som den mest oplagte plante at dyrke på sin sparsomme plads i byen. Men man gør det alligevel, for det er en fascinerende grøntsag og samtidig smuk og frodig. Der findes et utal af bud på, hvordan den dyrkes i krukker, så man løbende kan høste friske kartofler.
Så vi er ikke de eneste der er vild med den selvom det er lidt af en fattigmandsspise.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar