onsdag den 20. marts 2013

Tis....!!!!

Jeg faldt over dette meget interessante indlæg om at bruge tis som gødning. Enten direkte blot opblandet med lidt vand eller til at sætte gang i kompostbunken. Det er så indlysende, nemt og oplagt og alligevel er det så fjern en løsning for mange….

http://www.nwedible.com/2013/03/how-to-use-pee-in-your-garden.html

Tis er dog en meget brugbar gødning, da den er rig på kvælstof, hvilket ofte er en mangel i andre gødningstyper. Ofte er indholdet af fosfor så stort at der - til skade for miljøet - vil ske en overgødskning med dette næringsstof, hvis der skal tildeles alt det kvælstof en afgrøde har brug for.
I strukturrige kompostbunker er tis en ren gave. En kompost kræver nemlig en hvis mængde kvælstof, for at mikroorganismerne kan arbejde hurtigt. Er der underskud af kvælstof vil processen gå langsomt og langt hovedparten af kvælstoffet vil befinde sig i mikroorganismerne og dermed ikke være tilgængelig for planterne – også kaldet immobilisering af kvælstof.

Til sidst vil jeg lige nævne at tis er en alt for kraftig gødning at bruge frisk – den SKAL fortyndes og dette indlæg er dermed ikke en undskyldning for at bruge kasserne som offentligt toilet!!! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar